04.06.19     16 травня 2019 року головний юрисконсульт інституту, аспірант НУБіП України Юрій Максименко взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Екологічна політика і право ЄС та їх імплементація у правову систему України»(НУБіП України, м. Київ). Конференцію організовано в рамках проекту Жана Моне програми Еразмус+ «Екологічна політика і право ЄС», який виконує НУБіП України. На пленарному засіданні Юрій Максименко висвітлив надзвичайно важливі і актуальні питання за темою «Екологія і місцеве самоврядування: питання екологічно безпечного навколишнього середовища та благоустрій населених пунктів». Наразі важливість цього питання особливо актуальна для громади нашого населеного пункту. Вказаний напрям досліджень викликав жваву дискусію, а також відбулось обговорення підходів щодо реалізації державної екологічної політики в регіонах України.

     Слід зазначити, що наукові напрацювання Юрія Максименка висвітлено також у статті «Старости як посадові особи системи органів місцевого самоврядування в Україні: історико-правовий аспект», яку у співавторстві з його науковим керівником доктором юридичних наук, професором Віктором Ладиченком опубліковано у виданні «Наукові записки Інституту законодавства Верховної ради України» https://doi.org/10.32886/instzak.2019.02.01.   

     Необхідно зауважити, що юридичний напрям діяльності інституту є надзвичайно важливим, сприяє розширенню співпраці та зростанню іміджу установи.