20 21–23 липня 2020 року науковці Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН  у рамках співпраці із проєктом "BioUkraine" Фундації Україна-США брали активну участь у 57-й щорічній віртуальній зустрічі товариства кріобіології (https://cryo2020.com ).

Ними було представлено результати досліджень за темою «Cryopreservation of boar spermatozoa in gene poll preservation system» (робота виконана за фінансової підтримки МОН України (договір №ДЗ/47-2015 від 30.10.2015 р.)). Тези вказаної зустрічі: file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/CRYO2020_Abstract_Book.pdf.

Віртуальний формат участі черговий раз забезпечив роботу багатьох тематичних секцій. Презентовані результати досліджень науковців з різних країн світу є надзвичайно пізнавальними і цікавими. Їх присвячено розробці вакцин і діагностичній стабілізації; пошуку нових кріопротеторів та контролю утворення льоду; кріоконсервації сперматозоїдів та збереженню життєздатності ооцитів, ембріонів, тканин гонад ссавців; термальній медицині; теоретичному моделюванню в кріобіології; кріоконсервації водних і морських видів тварин; методам кріобіотехнології для сільського і лісового господарства, садівництва та збереження диких видів тварин та інше.

Співпрацю буде продовжено.