2 березня 2017 року інститут відвідали студенти третього курсу спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової».

Під час візиту в теоретичній частині студентам було прочитано лекції з питань організації відтворення великої рогатої худоби, сучасного стану та перспективних напрямів проведення наукових досліджень з біотехнології. Канд. с.-г. наук Демчук С.Ю. зупинився на проблемах відтворювальної здатності великої рогатої худоби та шляхах підвищення запліднювальної здатності. Студентів зацікавила презентація доктора с.-г. наук Дзіцюк В.В., яка стосувалась світових досягнень у біотехнології. По закінченні лекції студенти долучились до жвавого обговорення представленого матеріалу.

В практичній частині візиту студенти поглибили знання з питань зберігання генетичного матеріалу плідників. Студентам було запропоновано прийняти участь в оцінці якості деконсервованої сперми бугаїв та баранів, яку проводила канд. с.-г. наук Щербак О.В. Цікаво та змістовно студентам представила прикладну складову досліджень галузі сільськогосподарської генетики молодший науковий співробітник лабораторії генетики Палькіна М.Д.

Студентам провели екскурсію в музеї інституту, де вони ознайомились з науковими дослідженнями, що проводяться в інституті, новими методиками їх проведення, матеріальною-технічною базою та використанням приладів при виконанні досліджень. Також студенти віддали дань поваги своєму славному земляку, видатному вченому, умілому організатору аграрної науки Герою України Михайлу Васильовичу Зубцю.