З 3 по 5 жовтня 2017 року (м. Київ, Броварський пр., 15, Міжнародний виставковий центр) відбулась 26-а Міжнародна медична виставка «Охорона здоров'я».

Цього року головне місце в експозиції виставки займало обладнання та медичні технології для профілактики, своєчасної діагностики захворювань та реабілітації пацієнтів. Традиційні тематичні розділи виставки: Медична техніка та обладнання, Вироби медичного призначення, Фармація, Реабілітація, Офтальмологія, Лабораторія, Екстрена медицина, Краса і здоров'я, Медичний туризм, Репродуктивна та перинатальна медицина, Digital med (телемедицина, цифрова радіологія, e-health).

Науковцям Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН насамперед цікавою була експозиція з інноваційними продуктами та обладнанням для репродуктивної та перинатальної медицини. Найяскравішу новинку продемонструвала Білоруська компанія ADANI, а саме мобільний пересувний медичний комплекс «Скринэкспресс Репродуктивное Здоровье». Цей комплекс призначений для проведення скринінгових досліджень з метою ранньої діагностики онкологічних та інших захворювань репродуктивної системи. Слід зазначити, що такий комплекс може працювати як в автономному режимі, так і спільно з медичним закладом.

Виставка «Охорона здоров’я» є ідеальним майданчиком для презентації кращих досягнень світової та вітчизняної медицини та місцем зустрічі представників медичного бізнесу з потенційними інвесторами. Під час ознайомлення із експозицією виставки науковці інституту надавали консультації представникам зарубіжних компаній та вітчизняним підприємцям.

Науково-практична програма виставки традиційно була насичена конференціями, семінарами, презентаціями та дискусіями на актуальні теми сучасної медицини. Науковці інституту прийняли участь практичній конференції «Сучасні підходи в акушерстві та гінекології, їх зв'язок між собою», організованою пологовим будинком «Лєлека». Під час конференції встановлено ділові стосунки із представниками «Лєлеки», це сучасна медична установа, яка надає спеціалізовану висококваліфіковану акушерсько-гінекологічну і неонатологічну медичну допомогу на рівні світових стандартів. Досягнуто попередніх домовленостей щодо участі представників лабораторії біотехнології у науково-практичних заходах організованих пологовим будинком «Лелека».

Вказана вище виставка в черговий раз підтвердила статус міжнародної та провідної, яка забезпечила обмін досвідом, отримання значної кількості корисної інформації, налагодження ділових знайомств. Участь у таких виставках забезпечує не лише теоретичними, а й практичними навичками, що в свою чергу позитивно впливає на подальше професійне зростання науковця.