27 – 30 березня 2018 р. в інституті відбувся науково-методологічний семінар на якому розглянуто сучасні стан застосування біотехнологічних методів у тваринництві та медицині.

Завідувач лабораторії біотехнології, канд. с.-г. наук, Оксана Василівна Щербак представила доповідь на зазначену тему. У роботі семінару взяли участь науковці відділів генетики та біотехнології тварин, аспіранти інституту та студент Харківської державної зооветеринарної академії Артем Олегович Свергунов та студентка Харківського національного медичного університету Анна Олеговна Свергунова.

В ході семінару проведено практичне навчання з підготовки середовищ для культивування яйцеклітин та ембріонів поза організмом, культивування ембріонів свиней поза організмом.

Академік НААН С. І. Ковтун, підводячи підсумки результатів проведеного семінару, наголосила на необхідності впровадження у практику наукових лабораторій представлення результатів досліджень для прилюдного обговорення з метою подальшої участі у виконанні міжнародних наукових проектів, що в свою чергу забезпечить зростання конкурентоспроможності та підвищення іміджу вітчизняних науковців.