25-27 квітня 2018 року у Виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбувся IХ Міжнародний форум «Інновації в медицині – здоров’я нації», на якому презентовано науково-практичні програми, конференції, спеціалізовані експозиції різноманітного лабораторного обладнання, організовані майстер-класи для демонстрації новітнього лабораторного обладнання і підвищення кваліфікації спеціалістів та науковців. Форум організовано за підтримки Президента України під патронатом Комітету Верховної ради України з питань охорони здоров’я та за офіційної підтримки Кабінету Міністрів України.

У роботі Форуму від Інституту розведення та генетики тварин імені М.В.Зубця НААН взяли участь завідувач лабораторії біотехнології Щербак О.В. та старший науковий співробітник Зюзюн А.Б. Спеціалісти Інституту взяли участь у роботі науково-практичної конференції «Теорія та практика лабораторної медицини», на якій висвітлено особливості проведення досліджень в клінічних лабораторіях, ознайомлено з новими сучасними методами оптичної мікроскопії, обладнанням для мікробіологічних досліджень, методиками виготовлення цитогенетичних препаратів. Спеціалістами Інституту надано консультації щодо специфіки генетичних, біотехнологічних та ембріологічних досліджень сільськогосподарських тварин.

Також науковці інституту прийняли участь в мастер-класі «Сучасні можливості ультразвукової діагностики ембріології сердечно-судинної системи» організованого фірмою «Philips» та проведений Куркевич А.К., завідуючою науково-діагностичного відділу «ЦЕНТР дитячої кардіології і хірургії» На майстер-класі представлено огляд сучасного обладнання та методик ультразвукових досліджень.

Науковці Інституту отримали сертифікати учасників науково-практичної конференції. Ініційовано конструктивні діалоги з науковцями, практичними лікарями, виробниками лабораторного обладнання щодо застосування сучасних генетичних та біотехнологічних методів.