27 квітня 2018 року у Національному університеті біоресурсів та природокористування України (м. Київ) відбулось засідання круглого столу «Лідерство в освіті і науці», яке організовано та проведено Радою молодих вчених Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Радою молодих вчених Національного університету біоресурсів і природокористування України, Асоціацією наукових товариств студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених міста Києва за сприяння Ради молодих учених при МОН.

У засіданні круглого столу прийняли участь понад 70 учасників з вищих навчальних заходів та наукових установ.

Від Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця Національної академії аграрних наук України в роботі круглого столу взяла участь голова ради молодих вчених, завідувач лабораторії біотехнології відтворення Оксана Василівна Щербак.

Під час засідання круглого столу організатори та гості – Ольга Романенко, член Ради молодих учених при МОН, координатор Асоціації наукових товариств студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених ВНЗ м. Києва; Марина Галат, асоційований член Ради молодих учених при МОН, голова Спілки молодих вчених Національного університету біоресурсів і природокористування України; Олександр Прохорчук, науковий співробітник лабораторії електронних навчальних ресурсів Інституту професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук України особливу увагу звертали на роль рад молодих вчених і наукових товариств у розвитку лідерських якостей молоді.

Щорічні засідання круглого столу «Лідерство в освіті і науці» можуть стати гарною традицією для зібрання представників рад молодих вчених ВНЗ та наукових установ, з метою розуміння на якому етапі знаходиться освіта та наука. Адже, важливо бачити виклики і перспективи, які стоять перед сучасною наукою та розуміти який напрям потребуватиме нових фахівців.

Програмою заходу також були передбачені ознайомчий візит до Ботанічного саду Національного університету біоресурсів і природокористування України та запуск квадрокоптера, які розширили коло знань учасників круглого столу.