25 – 26 травня 2018 року відбулася науково-практичній конференції «Стан та перспективи ветеринарного обслуговування тварин». Конференція організована та проведена ветеринарним факультетом НУБіП у рамках святкування 120 річниці заснування НУБіП та 100-річчя факультету ветеринарної медицини. На конференції були запрошені випускники ветеринарного факультету 1983 та 1988 років.

З привітальним словом перед учасниками конференції виступили випускники-ювіляри: завідувач кафедри фармакології та токсикології, доктор ветеринарних наук, професор Володимир Духницький та заступник декана факультету, кандидат ветеринарних наук, доцент Василь Данілов, які розповіли про досягнення факультету, наукову діяльність, ознайомили із складом кафедр, перспективами та проблемами ветеринарної освіти на сучасному етапі.

Вітали присутніх і викладачі, які пам’ятають випускників 1983 року ще студентами, доктор ветеринарних наук, професор Станіслав Рудик, доктор ветеринарних наук, професор Віктор Сухонос, доктор ветеринарних наук, професор, академік НААН Григорій Хмельницький та доктор ветеринарних наук, професор Володимир Скибіцький.

Від Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. убця НААН у роботі науково-практичної конференції взяла участь Тетяна Станіславівна Плотко.

Інтерес викликали доповіді Володимира Духницького «Стан та перспективи підготовки фахівців ветеринарної медицини України», Миколи Пацюка, заступник директора Державного науково-дослідного інституту лабораторної діагностики «Гармонізації законодавства до міжнародних вимог», Віктора Лакатоша, кандидат ветеринарних наук, доцента кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин з доповіддю «Шляхи ліквідації неплідності великої рогатої худоби на молочних фермах».

Учасники конференції ділилися своїми спогадами, інформацією про новітні досягнення ветеринарній практиці, обговорювали проблеми співпраці та ветеринарії на сучасному етапі.

Студенти факультету ветеринарної медицини підготували концерт для випускників-ювілярів.