З 6 по 9 червня на території Національного Комплексу «Експоцентр України» (м. Київ) проходила ХХХ Міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2018». З-поміж проведених заходів найбільшу зацікавленість науковців інституту викликали семінари, тренінги та круглі столи з питань розвитку тваринництва, а також виставка племінних тварин Animal'EX.

Під час проведення аграрного форуму на тему «Пріоритети державної фінансової підтримки АПК у 2018 році» заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета підкреслив, що у 2018 році на державну підтримку розвитку тваринництва виділено безпрецедентну суму, 4 млрд грн, що покликано наростити поголів’я та покращити генетичний потенціал молочного скотарства, підвищити продуктивність корів, що збільшить обсяги виробництва галузі. Планується, що програма підтримки тваринництва буде діяти не менше трьох - п’яти років.

Також науковці відвідали семінар «Розвиток сільських територій: Досвід Німеччини», де розглядались питання державної підтримки сталого розвитку аграрного сектору та наближення української продукції до стандартів ЄС, в частині її якості та безпечності.

Нідерландсько-Український Молочний Центр «Діфко» спільно із Мінагрополітики провели круглий стіл на тему «Навчальна програма для фермерів та молочних господарств. Сигнали корови», де розповіли про свій досвід експлуатації тварин молочного стада та напрямки підвищення їх продуктивності.

Науковці ІРГТ ім.М.В.Зубця з великою зацікавленістю ознайомились із розробками своїх колег з Інституту тваринництва НААН (м. Харків) в рамках семінару «Сучасні проблеми годівлі та відтворення молочної худоби і шляхи їх розв’язання».

Загалом програма проведення ювілейної виставки «АГРО-2018» була насичена і змістовна. Серед подій, що відвідали науковці, слід відзначити також перший український Аукціон племінних тварин. Відвідувачі отримали можливість взяти участь у відкритих торгах та придбати тварин рідкісних порід. Серед лотів Аукціону були затребувані породи овець – романівська, асканійська, тексель, дорпер, эдильбаївска, алтайська, решетилівська та альпійська; зааненська, ангорська, німецькі бурські, оренбурзька, англо-нубійська породи кіз та ін. Наступного року до об’єктів Аукціону планується долучити велику рогату худобу.