27 червня 2018 року відбулась робоча зустріч завідувача лабораторії біотехнології відтворення Оксани Василівни Щербак з координаторами проекту U.S.-Ukraine Foundation (USUF) щодо участі у 40 Under 40 Emerging Leaders in Biotech awards program. Слід зазначити, що програмою передбачено відзначити 40 науковців віком до 40 років, що проводять свої дослідження з біотехнології.

Завдяки своїй ініціативі фонд USUF має на меті підтримувати біотехнологічні дослідження в Україні шляхом сприяння розвитку відповідних освітніх, дослідницьких та бізнес-процесів та підвищення рівня міжнародної обізнаності. Фонд передбачає підтримку українських біотехнологів, які бажають співпрацювати з американською біотехнологічною спільнотою шляхом обміну досвідом, відвідування конференцій та участі у виставках.

Під час робочої зустрічі було розглянуто наступне:

- організаційні підходи щодо реалізації завдань можливих довгострокових проектів із збереження генофонду локальних та зникаючих порід;

- організаційні заходи щодо поповнення Банку генетичних ресурсів тварин ІРГТ ім. М.В.Зубця НААН біологічним матеріалом;

- участь провідних біотехнологів інституту в головних подіях світової біотехнологічної науки;

- забезпечення членства інституту чи його представників у провідних асоціаціях чи організаціях з біотехнологічних досліджень.

За результатами робочої зустрічі досягнуто попередніх домовленостей щодо участі науковців Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН у проектах U.S.-Ukraine Foundation.