25-26 червня 2018 року в м. Рим (Італія) Всесвітньою продовольчою та сільськогосподарською організацією Об’єднаних націй (FAO) було проведено Глобальний семінар з менеджменту генетичних ресурсів тварин, в програму якого було включено огляд нових можливостей DAD-IS (Domestic Animal Diversity Information System) та їх практичного застосування у справі менеджменту генетичних ресурсів тварин.

В рамках семінару були проведені лекції з ознайомлення з розробками спеціалістів Всесвітньої продовольчої та сільськогосподарської організації щодо впливу генетичних ресурсів тварин на кліматичні зміни та можливості елімінування даного впливу. Спеціалістами спеціального підрозділу FAO було розроблено програмне забезпечення для визначення суми викидів в оточуюче середовище тваринами за різного компонування зоотехнічних складових (складу раціону, стада, різних статево вікових груп). Дане програмне забезпечення було також практично апробовано представниками всіх наявних країн.

Продовження семінару було проведено по регіонам: Європа, Азія, Латинська Америка та ін. В Європейській регіональній групі здійснювалося обговорення документів, які повинні були бути представлені на наступній зустрічі Національних координаторів 27-29 червня та схвалені для подальшого використання в світі.

27-29 червня в Зеленій кімнаті ФАО за участі всіх країн були представлені документи, розроблені ФАО протягом поточного року: Огляд впровадження Глобального плану дій щодо генетичних ресурсів тварин в світі, Стан розвитку DAD-IS, Доступ до генетичних ресурсів та справедливий розподіл зиску від їх користування, Користування «оцифрованою послідовністю генів», майбутня робота по використанню та збереженню мікроорганізмів та безхребетних, стратегічний план роботи Комісії з генетичних ресурсів тварин на наступний рік.