3-6 липня 2018 року у Києві на базі Інституту біології та медицини Національного університету ім. Т.Г.Шевченка та Інституту клітинної біології та генної інженерії було проведено 4-й Міжнародний симпозіум з євро-азійського біорізноманіття. Серед учасників були науковці з Азербайджана, Білорусії, Греції, Турції, України, Росії, Грузії. Проведення Симпозіуму з євро-азійського біорізноманіття стало традицією з 2015 року. Президентом SEAB є Рамазан Маммадов з Університету Паммукалє (Турція). Україну на Симпозіумі представляли науковці Інститутів клітинної біології та генної інженерії, радіобіології, гідробіології, ботаніки, зоології імені Шмальгаузена, Ботанічного саду ім. М.М.Гришка та ін.

Серед доповідей пленарного засідання та секцій (A, B, C) переважали дослідження по диких тваринах та рослинах. Доместиковані тварини були висвітлені лише в 6 з 155 представлених доповідей, серед яких 3 – по бджолах. Теми учасників симпозіуму, які не були представлені на пленарному засіданні та у роботі секцій, розміщувалися на постерах. Загалом в роботі симпозіуму брало участь близько 700 делегатів з різних країн. Наступний – 5-й Симпозіум планується проводити в Батумі, Грузія.

Від Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця на симпозіумі була присутня Н.Л.Рєзникова з доповіддю «Біорізноманіття сільськогосподарських тварин в Україні та його втрата».