18 липня 2018 року на базі Державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я України» (м. Київ) проходив форум «Здоров’я нації. Роль стовбурових клітин у процесі регенерації».

Співорганізаторами форуму виступали Науковий парк «КАРДІО ПЛЮС», Міжнародний благодійний фонд «Дитяче серце». Захід організовано як зустріч наукової та лікарської спільноти з професором Ентоні Аталою (США), експертом в галузі вирощування людських клітин, тканин та органів.

Серед учасників форуму були представники медичних, вищих навчальних та наукових закладів. Також у роботі форуму взяли участь представники Дипломатичного Корпусу. З вітальним словом виступили Уповноважений Президента України з прав дитини Кулеба Микола Миколайович, Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні Нурберди Аманмурадович Аманмурадов.

Від Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця Національної академії аграрних наук України в роботі форуму взяли участь Оксана Василівна Щербак та Ольга Дмитрівна Бірюкова.

Почесний гость форуму Ентоні Атала директор Інституту регенеративної медицини Уейк Форест, завідувач кафедри урології Медичної школи Уейк Форест у Північній Кароліні, практикуючий хірург і дослідник. Він виступив з доповіддю «Можливості регенеративної медицини. Сучасність та перспективи». Професор Атала – один зі світових лідерів нового напряму в медицині, що отримав назву тканинної інженерії. У його лабораторіях ведуться роботи над штучним отриманням людських органів, які успішно працюють в тілі пацієнтів. Він автор низки інноваційних технологій, зокрема створення органів за використання струменевого принтера.

На базі Державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я України» (м. Київ) створено Cryo Life Bank для потреб клітинної та тканинної інженерії. Організатори форуму особливу увагу звертали на революційність розробок професора Атали та перспективність співпраці українських лікарів та науковців із закордонними коллегами у питаннях використання стовбурових клітин.