alt18 жовтня 2018 року Інститут відвідали студенти відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової» в рамках проходження навчальної практики на здобуття робітничої професії «Оператор штучного осіменіння тварин та птиці».

Під час візиту в теоретичній частині студентам були прочитані лекції щодо організації відтворення великої рогатої худоби та сучасного стану та перспективних напрямів проведення наукових досліджень з біотехнології відтворення. Провідний науковий співробітник лабораторії біотехнології відтворення Г.С. Шарапа детально зупинився на питаннях належного вирощування ремонтного молодняку, віку плідного осіменіння телиць, що в свою чергу забезпечує подальше продуктивне довголіття тварини. Провідний науковий співробітник С.Ю. Демчук звернув увагу студентів на післяродовий період у самиць тварин, порушення статевої функції та способи її регуляції. Слід зазначити, що по закінченню лекційної частини студенти долучились до жвавого обговорення представленого матеріалу.

В практичній частині візиту студенти поглибили знання з питань зберігання генетичного матеріалу плідників. Студентам було запропоновано прийняти участь в оцінці якості деконсервованої сперми бугаїв та баранів, яку проводила завідувач лабораторії біотехнології відтворення О.В. Щербак. Цікаво та змістовно студентам представила прикладну складову досліджень репродуктивної біотехнології старший науковий співробітник цієї ж лабораторії А.Б. Зюзюн.

Також студенти ознайомились з експозицією музею інституту, де представлені основні наукові дослідження, що проводяться в інституті, нові методики їх проведення, матеріально-технічна база, яка задіяна під час виконання досліджень. Особливу увагу студенти приділили науковим досягненням свого земляка, видатного вченого, організатора аграрної науки Героя України Михайла Васильовича Зубця.