foto 03      24 квітня 2019 року Наталія Черняк, Павлина Джус та Олена Сидоренко взяли активну участь у науково-практичному семінарі «Сучасний погляд на проблеми молочного бізнесу» (смт. Терезине Білоцерківського району Київської області). Семінар організовано компаніями «Veteco», «Bayer», «Берінгер Інгельхайм», «МРА» і «MINITUBE». У роботі заходу взяли участь керівники господарств, лікарі ветеринарної медицини, зоотехніки, студенти ветеринарного факультету, викладачі та завідувачі лабораторій.

Під час проведення семінару керівник та спеціалісти ТДВ «Терезине» ознайомили з технологією утримання стада молочної худоби. Головні менеджери та ветеринарні лікарі господарства поділились досвідом з слухачами семінару.

Завідувач лабораторії селекції чорно-рябих порід Наталія Черняк ознайомила присутніх з науковими розробками Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН та представила лекцію з селекції та відтворення  великої рогатої худоби.

Спікери семінару поділилися реальним досвідом розведення та селекції великої рогатої худоби, секретами постановки діагнозу та побудови схем лікування, інформацією щодо профілактики захворювання на мастит.

Спеціалісти центру ветеринарної діагностики провели практичний майстер-клас щодо послідовності патанатомічного розтину загиблих тварин та правил відбору біозразків для проведення лабораторної діагностики бактеріальних і вірусних інфекцій сільськогосподарських тварин.