30.05.19 130 травня 2019 року Громадська спілка «Центр інновацій «Сходи в Майбутнє» спільно з Національною академією медичних наук України провели фінал конкурсу інноваційних розробок для молодих вчених «Сходи в Майбутнє: відзнака молодих науковців у сфері охорони здоров’я та фармацевтики».

Інноваційну розробку «Алгоритм тестування нанобіоматеріалів на гаметах сільськогосподарських тварин» від Інституту гідно представила завідувач лабораторії біотехнології відтворення Оксана Щербак.

До фіналу конкурсу було відібрано вісім інноваційних розробок, а саме з Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН, Національного центру грипу ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН», ДУ «Інститут фармакології та токсикології НАМН», ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН», Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, ДНУ «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» ДУС, Української медичної стоматологічної академії, Харківського національного медичного університету та Львівського національного університету імені Івана Франка.

З метою підвищення якісного рівня проектів та забезпечення максимальної ефективності їх презентацій для розгляду журі на фінальному етапі конкурсу організатори забезпечили конкурсантів консультативно-навчальною онлайн-програмою. Навчальна програма включала наступні блоки:

· методологія створення успішної інвестиційної презентації та представлення проекту потенційному інвестору;

· стратегічне та бізнес-планування в стартапах;

· особливості українського та міжнародного патентування у сфері охорони здоров’я, зокрема фармацевтики та медичних виробів;

· доклінічні та клінічні випробування і реєстрація лікарських засобів та виробів медичного призначення.

Під час проведення заходу досягнуто попередніх домовленостей щодо участі науковців Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН у заходах організованих Громадською спілкою «Центр інновацій «Сходи в Майбутнє» з метою подальшого співробітництва у сфері некомерційного трансферу технологій.