kon.23.07.2020Відповідно до плану заходів Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН з відзначення 95-річчя від дня народження першого директора інституту професора Володимира Юхимовича Недави, 20–21 липня 2020 року відбулася VIII Всеукраїнська наукова конференція молодих учених і аспірантів з міжнародною участю «Актуальні дослідження з проблем розведення, генетики та біотехнології у тваринництві». Конференція проходила онлайн в режимі Zoom для відеоконференцій.

У вступному слові директор інституту член-кореспондент НААН Юрій Полупан побажав молоді реалізації запланованих завдань, творчих успіхів у науковій роботі, удосконалення майстерності висвітлення результатів досліджень.

Учасниками конференції традиційно були молоді вчені та аспіранти з галузевих науково-дослідних установ мережі НААН, закладів вищої освіти і Гродненського державного аграрного університету (Республіка Білорусь). Ними підготовлено 30 повідомлень, у яких узагальнено накопичений світовий і вітчизняний досвід з актуальних проблем розведення, генетики та біотехнології сільськогосподарських тварин, представлено результати власних наукових досліджень. Традиційно результати досліджень, які висвітлені у доповідях аспірантів інституту є їх звітом за перше півріччя поточного року.

Матеріали конференції опубліковано черговим окремим виданням (http://iabg.org.ua/images/M_images/these15.05.20202.pdf).