5 липня 2024 року відбулася робоча нарада щодо аналізу місця Інституту у National H-index Ranking. Це міжнародний некомерційний рейтинг, розроблений групою вчених з США, Великої Британії, України, Нідерландів, Туреччини з метою прозорого та уніфікованого ранжування університетів, наукових організацій та установ, що спеціалізуються на наукових дослідженнях. Ключовим показником рейтингу є індекс Гірша – уніфікований показник наукової продуктивності, що забезпечує об’єктивність та прозорість методології ранжування. Регіональний рейтинг Ukrainian National H-index Ranking – рейтинговий список науково-дослідницьких організацій України та вчених у них.

   Методологія рейтингу Ukrainian National H-index Ranking заснована на індикаторах:

  •    Н-index (Scopus) – розраховується як сумарний індекс Гірша наукової організації на основі відомостей, опублікованих базою даних Scopus.
  • Н-index (Web of Science) – сумарний показник індексу Гірша наукової установи у Web of Science.
  • Н-index (Google Scholar) – показник індексу Гірша організації у Google Scholar.
  • National H-index – середнє арифметичне Н-index (Scopus), Н-index (Web of Science) та Н-index (Google Scholar). На основі цього показника визначається позиція установи в рейтингу (Position). Детальніше ознайомитися з методологією побудови рейтингу можна на сайті рейтингу.

   З рейтинговими списками науковців Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН за показниками індексу Гірша в Scopus та Google Scholar можна ознайомитись за https://ua.h-index.com/uk/institute-of-animal-breeding-and-genetics-nd-a-m-v-zubets-of-national-academy-of-agrarian-science-of-ukraine.

   За підсумками ІІ кварталу 2024 року наш Інститут посів 86 місце в рейтингу Ukrainian National H-index Ranking з-поміж 448 організацій.