29.07.2020З 19 по 23 липня 2020 року науковці Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН  брали активну участь у Віртуальній щорічній зустрічі Американського товариства науки про тварин (American Society of Animal Science), https://asas.org/meetings/annual-2020#). Такий формат зустрічі забезпечив участь науковців із багатьох країн світу та став основним через пандемію коронавірусної інфекції.

Віртуальний формат зустрічі передбачав доповіді запрошених спікерів у 32 секціях у прямому ефірі. Також були загальнодоступні формати доповідей у вигляді презентації з аудіо супроводом та постерів. Впродовж он-лайн зустрічі науковці ознайомились з експозицією віртуальної виставкової зали, майстер-класами, роботою симпозіумів та іншими соціальними подіями. За проведення секційних засідань був доступний формат «Запитання та відповіді», яким науковці Інституту змогли скористатись та поставити запитання зарубіжним колегам. Найбільшу зацікавленість викликали секції з розведення та генетики сільськогосподарських тварин; особливо корисними виявились доповіді з маркерної та геномної селекції.

По завершенні зустрічі Інститут отримав запрошення взяти участь у наступній, що відбудеться з 14 по 18 липня 2021 року.

Участь науковців у такій віртуальній події стала корисною та   інформативною з огляду на широкий спектр досліджуваної проблематики, представленої на високому науковому рівні в доповідях.