kon.18.09.2020Співробітники інституту 14–18 вересня 2020 року провели експедиційне обстеження стада великої рогатої худоби айрширської породи ДП «ДГ ім. Декабристів Інституту свинарства і АПВ НААН». Популяційно-генетичні дослідження поголів’я проведені в межах виконання науково-технічних робіт щодо організації моніторингу малочисельних порід і видів сільськогосподарських тварин за договором з Міністерством освіти і науки України.

Одержані результати досліджень також були представлені на виїзній ХІV Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих вчених «Науковий прогрес у тваринництві і птахівництві», присвяченій 90-річчю від дня народження доктора біологічних наук, професора Олексія Дмитровича Бугрова. Конференція організована Інститутом тваринництва НААН та Державною дослідною станцією птахівництва НААН.

Детальніше про конференцію: http://animal.kharkov.ua/index.php/537-molodi-vcheni2020

Опубліковано матеріали конференції http://animal.kharkov.ua/archiv/molodi_vcheni/Young%20scientists_2020.pdf

Науковці нашого інституту представили результати наукових досліджень щодо аналізу кількісних показників виробництва генетичних ресурсів великої рогатої худоби симентальської м’ясної породи (Дєдова Л. О., Джус П. П.); технологічних чинників впливу на продуктивність худоби м’ясних порід (Джус П. П., Войтенко С. Л.); порівняльна оцінка молочної продуктивності корів української чорно-рябої молочної породи з різною спадковістю за голштинською породою (Сидоренко О. В.); характеристики спортивних коней української верхової породи та коней іншого походження за селекційними ознаками (Ільницька Т. Є., Бондаренко О. В.); зв'язку живої маси та неспецифічної резистентності телят (Маковська Н. М., Чулков С. А.).