01.07.202130 червня 2021 року в Інституті розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН було проведено чергову XІХ Всеукраїнську наукову конференцію молодих учених і аспірантів з міжнародною участю «Актуальні дослідження з проблем розведення, генетики та біотехнології у тваринництві».

З вступним словом та побажанням плідної праці конференції,  реалізації запланованих завдань, творчих успіхів у науковій роботі, удосконалення майстерності висвітлення результатів досліджень молодим вченим та аспірантам,  виступив директор Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН,  доктор с.-г. наук, професор, член-кореспондент НААН Юрій Павлович Полупан.

В конференції взяли участь: В. Г. Гурський, І. М. Желізняк, П. В. Король, М. Б. Кулакова, О. Ю. Лизогуб, О. М. Магеровська,  А. В. Мельник, В. В. Мельник, І. Д. Мітіогло, А. В. Муженко, Я. Я. Пасічняк, А. Р. Пендюк, М. С. Петько, В. І. Рак та Н. Ю. Темах.

За результатами оцінювання визначили, що І місце з матеріальною відзнакою присуджено – Оксані Юріївні Лизогуб  доповідь «Дослідження рівня фрагментації ДНК кріоконсервованих еякульованих сперматозоїдів кнурів»;

ІІ – Петру Вікторовичу Король «Створення трансгенних химер качок за допомогою системи редагування геному CRISPR/Cas9 методом мікроін'єкції»;

ІІІ – Марʼяні Богданівні Кулаковій «Надійність геномного прогнозу племінної цінності бугаїв голштинської породи».

Матеріали конференції опубліковано черговим окремим виданням http://www.iabg.org.ua/images/M_images/tezy%202021.pdf