06.10.2021.2   5 жовтня 2021 року науковці Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН Олена Сидоренко, Павлина Джус, Оксана Щербак та Тетяна Ільницька взяли участь у семінарі «Данські технології для ефективного свинарства». Захід організовано та проведено Посольством Королівства Данії в Україні, Данською аграрною радою та Асоціацією «Свинарі України».

   Учасників заходу привітали Посол Королівства Данії Олє Егберг Міккельсен та начальник управління тваринництва та племінної справи Міністерства аграрної політики та продовольства України Олена Дадус, які зосередили увагу на всебічній співпраці двох держав задля зростання прибутку, ефективності виробництва та покращення умов утримання тварин. Відзначили важливість та своєчасність семінару, спрямованого на єднання зусиль обох держав для динамічного розвитку сільського господарства в Україні.

   Одним із спікерів заходу була Голова Асоціації «Свинарі України» Оксана Юрченко, яка в своїй доповіді зупинилась на сьогоднішньому стані галузі свинарства України.

  Доповідь про «Данську ефективність та біобезпеку» представив представник Данської Аграрної Ради Йенс Мунк Ебессен, який наголосив на тому, що сільське господарство та харчова промисловість є найбільш розвиненими фаховими об’єднаннями Данії, які сприяють зростанню політичної ваги сільськогосподарської та продовольчої галузі.

   Представники данських компаній, а саме AB Neo A/S, ACO FUNKI A/S, AVS Agric ApS, Breeders of Denmark A/S, DanBred P/S, Nutrimin A/S, Skiold Group, SKOV A/S, Vilofoss представили технологічні рішення для ведення тваринництва.

  Після виступів були організовані B2B зустрічі між данськими та українськими компаніями. Слід зазначити, що семінар був спрямований на формування умов вільного спілкування та взаємодії провідних данських компаній з представниками підприємств різних форм власності в галузі сільського господарства України.

  Отримана під час семінару інформація буде використана під час проведення занять здобувачам вищої освіти наукового ступеня доктора філософії за освітньо-науковою програмою 204 «Технології виробництва та продовольства продукції тваринництва».