16.10.2021   З 6 по 8 жовтня 2021 року  відбулась ювілейна 30-а Міжнародна медична виставка «Public Health/Охорона здоров'я» (м. Київ, Броварський пр., 15, Міжнародний виставковий центр).

   Цього року виставка була доповнена рядом заходів, а саме: LabExpo – Міжнародною виставкою лабораторного й аналітичного обладнання, International Dental Forum – 8-мою Міжнародною виставкою стоматологічного обладнання та матеріалів та MTEC Kyiv – 9-тою Міжнародною виставкою та конференцією медичного туризму.

   Учасниками виставки було понад 225 провідних виробників та дистриб’юторів медичного обладнання, матеріалів та інструментів. Традиційно невід’ємною частиною виставки була науково-практична програма – Public Health:Congress & Events, що включала біля 41 івенту, серед яких були конгреси, профільні конференції, семінари, майстер-класи, фахові школи, тренінги для спеціалістів та медичного менеджменту. Цьогоріч заходи були присвячені найбільш актуальним питанням практичної медицини та управлінню медичними закладами в умовах пандемії. 

   Науковцям Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН насамперед цікавою була експозиція з інноваційними продуктами та обладнанням для репродуктивної та пренатальної медицини. 

   У форматі фахової школи Lab4Lab School відвідувачі мали змогу засвоїти та вдосконалити навички з нових методів діагностики й аналізу. Так, компанія «ДНК-Технологія Україна» провела семінар «Актуальні рішення для автоматизації процесу виділення нуклеїнової кислоти». 

   Майстер-класи провели компанії, які є лідерами на ринку лабораторного обладнання для ПЛР-досліджень в Україні. Так, представники інституту відвідали ряд майстер-класів, таких як «Сучасні технології у лабораторній діагностиці» від ТОВ «Лайтджин»; «Молекулярна діагностика – це не тільки COVID-19. Молекулярна діагностика інфекцій, генетичних хвороб та онкозахворювань стала простою та доступною!» від ТОВ «Некст Левел Діагностікс»; «Віросан Мед» – новинка на ринку дезінфекційних засобів. Розробка вітчизняного виробника для миття та дезінфекції у закладах охорони здоров'я усіх профілів» від ТОВ «Біо Тест Мед».

   Слід відмітити, що Виставка упродовж трьох десятиліть є наймасштабнішою медичною подією, яка впевнено тримає руку на пульсі всієї галузі охорони здоров'я. Так, під час ознайомлення із експозицією виставки науковці Інституту надавали консультації представникам іноземних компаній та вітчизняним підприємцям щодо попиту лабораторій аграрного профілю в сучасному лабораторну обладнанні для ПЛР-досліджень.

   Отримана під час Виставки інформація буде використана під час проведення занять здобувачам вищої освіти наукового ступеня доктора філософії за освітньо-науковою програмою 091 «Біологія».