Впродовж 15 – 17 лютого 2022 року в м. Київ (Міжнародний виставковий центр) відбулась топ-подія агросезону «АгроВесна 2022», яка включала три міжнародні виставки: «Зернові технології», Agro Animal Show та «Фрукти. Овочі. Логістика». Ці міжнародні агропромислові виставки були спрямовані на представлення інноваційних рішень для всіх сфер агробізнесу. В цьому році виставки організували ТОВ «Київський міжнародний контрактовий ярмарок» спільно з IFWexpo Heidelberg GmbH за підтримки Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини, Національного агентства з підтримки французької економіки Business France, Посольств Королівства Нідерландів та Данії в Україні, Відділу міжнародної торгівлі Посольства Великої Британії в Україні, Палати економіки Австрії ADVANTAGE AUSTRIA, Чеського агентства з питань підтримки торгівлі CzechTrade, Німецького сільсько­гос­подарського товариства (DLG), Асоціації тваринників України, ВГО «Українська аграрна конфедерація», Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

Науковцям Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН, насамперед цікавою була експозиція Міжнародної виставки ефективного тваринництва та птахівництва «Agro Animal Show 2022». Цього року виставка висвітлювала останні моделі сільськогосподарської техніки та обладнання, корми, ветеринарні препарати, засоби діагностики, генетичний матеріал, технології утилізації відходів, техніку та обладнання для утримання та годування тварин.

В рамках виставки відбулися наукові заходи з серед яких слід виділити: XI Науково-практичний семінар «Сучасне кролівництво. Як виростити здорове поголів’я», міжнародний семінар: «Нідерландські прогресивні технології контролю та управління здоров’ям молодняка ВРХ», міжнародний семінар від “Ефективне свинарство. «Антикризове» виробництво”, Конференція «GMP+FSA. Можливості розвитку кормової галузі», День Франції в Україні «Інноваційні рішення в умовах кліматичних змін та сталий розвиток агровиробництва» та круглий стіл «Розвиток інфраструктури безпечності та якості харчової та аграрної продукції».

Слід зазначити, що питання, які були розглянуті на діловій програмі Виставки співпадають з основним вектором розвитку тваринництва щодо ведення загального селекційного процесу галузей молочного, м’ясного скотарства, свинарства, вівчарства, птахівництва. 

Слід відмітити, що об’єднання виставок «Agro Animal Show 2022», «Зернові технології 2022», «Фрукти. Овочі. Логістика 2022» дало можливість представити в одному місці необхідне для технологічних процесів аграрного виробництва – від первинної обробки землі до кінцевої упаковки сільськогосподарської продукції.