9 лютого 2024 року директор Інституту Остап ЖУКОРСЬКИЙ, завідувач лабораторії Наталія ЧЕРНЯК та науковий співробітник Сергій ПРИЙМА взяли участь у щоквартальному засіданні експертної комісії Мінагрополітики України щодо присвоєння та позбавлення відповідних статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві. На порядку денному розгляд і аналіз матеріалів, які надійшли від регіональних експертних комісії та суб’єктів господарювання щодо підвищення статусів, зміни найменування підприємств, а також присвоєння нових статусів у І кварталі 2024 року.

     За результатами роботи експертної комісії присвоєно три статуси суб’єктам племінної справи у тваринництві, а саме:

    З молочного скотарства статус племінного заводу з розведення великої рогатої худоби української червоно-рябої молочної породи присвоєно Сільськогосподарському багатофункціональному кооперативу «Придніпрян­ський», 02137755 Кобеляцького району Полтавської області.

  З вівчарства статус племінного репродуктора з розведення романівської породи овець  присвоєно Фермерському господарству «Рясниківське», 44340582 Рівненського району Рівненської області.

    З конярства статус племінного заводу з розведення української верхової  породи коней присвоєно Товариству з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Колос», 03754120 Білоцерківського району Київської області.

  Після підписання відповідного наказу буде здійснено реєстрацію нових господарств у Державному реєстрі суб’єктів племінної справи у тваринництві.