18.10.2020.1З 7 по 9 жовтня 2020 року традиційно відбулась 29-а Міжнародна медична виставка «Охорона здоров'я» (м. Київ, Броварський пр., 15, Міжнародний виставковий центр).

Цього року головне місце в експозиції виставки займало обладнання та медичні технології для профілактики, своєчасної діагностики захворювань та реабілітації пацієнтів, а також оснащення операційних та відділень екстреної допомоги.

Невід’ємною частиною виставки була науково практична програма Public Health:Congress & Events, що включала біля 30 івентів, серед яких були конгреси, профільні конференції, семінари, майстер-класи, фахові школи, тренінги для спеціалістів та  медичного менеджменту. Більшість заходів були присвячені актуальним питанням сьогодення, а саме організації роботи та життєдіяльності медичних закладів в умовах пандемії.

Науковцям Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН насамперед цікавою була експозиція з інноваційними продуктами та обладнанням для репродуктивної та перинатальної медицини. Найяскравішу новинку продемонструвала Медична служба Збройних Сил України, а саме сучасну мобільну медичну лабораторію (МЛМ). Така лабораторія є унікальною та вперше була представлена фахівцям саме на виставковому майданчику Public Health 2020. В рамках виставки на базі МЛМ проходив тренінг «Застосування ПЛР у діагностиці інфекційних захворювань у польових умовах». Під час якого була представлена загальна характеристика та призначення МЛМ, принципи роботи, техніка безпеки медичного персоналу, умови проведення ПЛР у лабораторній практиці Служби превентивної медицини МО України, підбір та використання засобів індивідуального захисту, відбір пакування та транспортування проб (метод потрійного пакування), детекція патогенів методом ПЛР у реальному часі в умовах МЛМ та застосування тест-систем у ранній діагностиці збудників інфекційних захворювань.

Слід відмітити, що Виставка впевнено тримає руку на пульсі всієї галузі охорони здоров'я та є найбільш авторитетною платформою для ознайомлення, тестування та просування сучасного медичного обладнання, обміну досвідом фахівців не тільки медицини. Під час ознайомлення із експозицією виставки науковці Інституту надавали консультації представникам іноземних компаній та вітчизняним підприємцям.

Отже, виставка «Охорона здоров'я 2020» в черговий раз підтвердила статус міжнародної та провідної, яка забезпечила обмін досвідом, отримання значної кількості корисної інформації, ділові знайомства. Участь у таких виставках забезпечує не лише теоретичними, а й практичними навичками, що в свою чергу позитивно впливає на подальше професійне зростання науковця.