02.10.2020В рамках співпраці із проєктом «BioUkraine» Фундації Україна-США Інститут розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН з 2021 року набуває членства в Американській асоціації ембріотрансплантації (American Embryo Transfer Association).

6–7 жовтня 2020 р. науковці інституту взяли участь у щорічній зустрічі Американської та Канадської асоціацій ембріотрансплантації. Цього року зустріч мала формат віртуальної на платформі Zoom. Свої доповіді представили провідні вчені в галузі репродуктивних біотехнологій в тваринництві. Слід зазначити, що Кліффом Лембом були представлені досягнення в MOET (Multiple Ovulation and Embryo Transfe) для нарощування поголів’я м’ясної худоби. Дженніфер Барфілд в своїй доповіді зупинилась на технологічних рішеннях кріоконсервації ембріонів отриманих в умовах in vivo та in vitro. Ентоні МакНіл торкнувся таких важливих питань, як генетика та селекція в тваринництві. Дж. С. Хаммонд та Марк Гардінер представили «свіжу» точку зору на технології отримання та пересадки ембріонів. Основну доповідь присвячену питанням технології та стійкості приставила Сара Плейс. Пітер Хансен представив напрацювання з питання впливу теплового стресу на розмноження тварин і як вирішити цю ситуацію за допомогою трансплантації ембріонів.

Другий день зустрічі був присвячений обговоренню оновлених вимог щодо експорту ембріонів, керівних принципів сертифікації AETA, маркування та ідентифікації ембріонів, розгляду основних принципів та правил для оцінки ембріонів великої рогатої худоби in vivo.

Також доповідачі зупинились на застосуванні інтравагінальних імплантатів Р4 (CIDR) в технології ембріотрансплантації та сучасних підходах до схем обробки тварин гормональними препаратами.

Слід зазначити, що участь у цьогорічній зустрічі AETA and CETA/ACTE  стала корисним досвідом для науковців нашого інституту, завдяки якому було отримано велику кількість теоретичних та практичних знань для розширення обізнаності щодо сучасних тенденцій в технології трансплантації ембріонів.

Висловлюємо вдячність проєкту «BioUkraine» Фундації Україна-США наданий грант для участі в цій зустрічі (https://bioukraine.org/programs/travel-grants/).