З метою розширення інформації щодо сучасних наукових досліджень та набуття нових знань і умінь за спеціальністю 204 Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва співробітники Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН Ольга Бірюкова, Світлана Войтенко, Тетяна Ільницька, Павліна Джус, Оксана Гончарук, Олена Сидоренко, Петро Троцький, Наталія Черняк, Оксана Щербак та аспіранти Володимир Рак і Ярослав Пасічняк впродовж 6-9 червня 2022 року підвищували свою кваліфікацію в Інституті сільського господарства Карпатського регіону НААН за темою «Науково-інноваційні технології годівлі, вирощування, утримання, підвищення продуктивності та збереження тварин».
Заслухані лекції щодо нетрадиційних кормових культур в годівлі с/г тварин, сучасних технологій виробництва продукції скотарства, оптимізації селекційного процесу у великих масивах худоби, перспектив розвиту галузі вівчарства, коефіцієнтів переходу важких металів та жирнокислотний склад бджолиного обніжжя, системи заходів, спрямованих на забезпечення здоров’я і високої репродуктивної здатності корів і телиць, силосування кормів, проблем при заготівлі, наукових та селекційних досягнень у веденні галузі водоплавної птиці, збереженості високовологого зернофуражу в умовах Карпатського регіону, сучасних світових тенденцій у виробництві екологічної сільськогосподарської продукції. Учасники курсів підвищення кваліфікації жваво цікавилися наданою інформацією та залишилися задоволені лекціями і курсами в цілому. Крім аудиторних занять по кожній лекції були надані завдання для самостійної роботи, щоб наблизити даний захід до вимог МОН щодо підвищення кваліфікації викладачів.
За результатами успішного навчання отримано посвідчення про підвищення кваліфікації.