В Інституті у період з 13 по 17 травня 2024 року проведено онлайн навчання з підвищення кваліфікації наукових та науково-педагогічних кадрів за спеціальностями розведення та селекція тварин, генетика сільськогосподарських тварин, репродуктивна біотехнологія.

   На навчаннях були присутні 34 слухача з Інституту біології тварин НААН, Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН, Інституту продовольчих ресурсів НААН, Інституту тваринництва степових районів імені М.Ф. Іванова «Асканія-Нова» - ННСГЦВ, ДУ Інституту зернових культур НААН та Національного університету біоресурсів і природокористування України.   

   Для слухачів курсів підвищення кваліфікації було прочитано лекції щодо сучасного стану та перспективних напрямів проведення наукових досліджень з питань селекції та розведення тварин, генетики, репродуктивних технологій, збереження генофонду локальних та зникаючих порід сільськогосподарських тварин та впровадження результатів досліджень в практику тваринництва. Слухачі також були ознайомлені з основними публікаціями співробітників інституту за 2021-2023 рр.

   Навчання проводили доктори  сільськогосподарських наук Бірюкова О. Д., Полупан Ю. П., Стародуб Л. Ф., кандидати біологічних наук Кругляк А. П., Басовський Д. М., Мелешко А. О., кандидати сільськогосподарських наук Щербак О. В., Сидоренко О. В., Троцький П. А., Бойко О. В., Черняк Н. Г., Мохначова Н. Б., Ільницька Т. Є. та завідувачка бібліотеки Фасоля В. І.

   По закінченню навчання кожному слухачу буде надано свідоцтво про проходження курсів підвищення кваліфікації.