20 травня 2024 року директор Інституту Остап ЖУКОРСЬКИЙ, завідувач лабораторії Наталія ЧЕРНЯК, головний науковий співробітник Юрій ПОЛУПАН та науковий співробітник Сергій ПРИЙМА взяли участь у щоквартальному засіданні експертної комісії Мінагрополітики України щодо присвоєння та позбавлення відповідних статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві.

   На порядку денному розгляд і аналіз матеріалів, які надійшли від регіональних експертних комісії та суб’єктів господарювання щодо підвищення статусів, зміни найменування підприємств, а також присвоєння нових статусів у ІІ кварталі 2024 року. За результатами роботи експертної комісії присвоєно 16 статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві, а саме: 

   З молочного скотарства статус племінного репродуктора з розведення голштинської породи присвоєно ТОВ «Агрофірма «Єдність»» Донецької області, ТОВ «Острійківське» Київської області, ТОВ «Агрофірма «Перше Травня»» Полтавської області, ТОВ «Русь Молоко», СТОВ «Нива», СТОВ «Перемога» Черкаської області та ТОВ «Понори» Чернігівської області.

   ТОВ «Альта Дженетикс Україна», ТОВ «Генус Україна» та ТОВ «Генетичний профіль» Київської області присвоєно статус підприємство з племінної справи у скотарстві ІІІ категорії.

   З вівчарства ФГ «Дністрянські зорі» Тернопільської області присвоєно статус племінного репродуктора з розведення овець породи шароле, а ФГ «Зелена долина 2021» та Фізичній особі – підприємцю Гуз Адріану Івановичу Чернівецької області присвоєно статус племінного репродуктора з розведення овець асканійської м’ясо-вовнової з кросбредною вовною.

   З рибництва ТОВ «Карпатський водограй» Львівської області присвоєно статуси племінного заводу з розведення амурського сазану та племінного репродуктора з розведення білого амура

  Після підписання відповідного наказу буде здійснено реєстрацію нових господарств у Державному реєстрі суб’єктів племінної справи у тваринництві.