06 червня 2024 року в Інституті розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН під головуванням першого заступника директора з наукової роботи Інституту, академіка НААН Світлани КОВТУН відбулося засідання методичної комісії з розгляду програм вступних іспитів до аспірантури в 2024 році зі спеціальності та англійської мови.

   Про концепцію фахового вступного іспиту для здобувачів, які вступають до аспірантури Інституту за освітньо-науковою програмою «Біологія» (спеціальність – 091 Біологія та біохімія) та Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва (спеціальність 204 ТВППТ) доповіла завідувачка відділу маркетингу інновацій та аспірантури Світлана ВОЙТЕНКО. Комплекс професійної підготовки для здобуття вищої освіти на третьому (освітньо-науковому) рівні за ОНП «Біологія» та «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» включає навчальні дисципліни, які за рішенням члені проектної групи дозволяють професійно оцінити рівень знань вступників та провадити наукову роботу для досягнення необхідного професійного рівня й отримання диплому докора філософії.

   Основні вимоги до вступного іспиту з англійської мови (вибір – вченої ради Інституту) висвітлила Світлана КОВТУН, як співрозробник програми. Вона наголосила, що вступник до аспірантури має проявити рівень знань, який дозволяє йому активно працювати з міжнародними базами наукової інформації, використовувати цю мову як засіб отримання та обміну необхідної інформації на шляху інтеграції освітньої і наукової системи України в європейський та світовий освітній і науковий простір.

   Методична комісія прийняла рішення схвалити подані до розгляду програми вступних іспитів до аспірантури Інституту в 2024 році зі спеціальності 091 Біологія та біохімія 204 ТВППТ, а також англійської мови. Програми вступних іспитів розміщені на сайті установи за посилання: https://www.iabg.org.ua/index.php/pidgotovka-naukovikh-kadriv/aspirantura-doktorantura/vstup.