27 червня 2024 року завідувачем лабораторії розведення м’ясної худоби Павлиною ДЖУС взято участь у роботі регіональної експертної комісії з розгляду матеріалів щодо присвоєння відповідних статусів суб'єктам племінної справи у тваринництві в Житомирській області.

  Було проведено експедиційні виїзди на виробничі бази підприємств ТОВ «Українська генетична компанія «Трейд» (с. Оліївка, Житомирський район) та ТОВ «Вертокиївка» (с. Вертокиївка, Житомирський район).

   За результатами ознайомлення з діяльністю зазначених господарств та аналізу кількісних і якісних показників їх роботи прийняті рішення щодо присвоєння статусу підприємства з племінної справи і племінного репродуктора з розведення великої рогатої худоби голштинської породи. Директором департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОДА Наталією АРЕНДАРЧУК також поінформовано про загальний стан тваринництва в області, означено основні завдання щодо реалізації державної підтримки сільськогосподарських підприємств і намічено плани подальшого розвитку галузі.