Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 03 липня 2024 р. №1/11817-24 «Про можливість захисту дисертації», здобувані вищої освіти ступеня доктора філософії, які до 01 січня 2024 року були відраховані із наукової установи у зв'язку із завершенням терміну навчання за відповідною освітньо-науковою програмою без захисту дисертації, можуть бути поновлені до до наукової установи з метою захисту дисертації в межах ліцензованого обсягу.
  Обов’язковою умовою є наявність інформації про попереднє навчання і завершення в повному обсязі ОНП в Єдиній державній електронній базі з питань освіти. Поновлення можливе на строк не більше одного року на заочну, очну вечірню форми здобуття освіти за кошти фізичних та юридичних осіб. Видатки, пов'язані з проведенням захисту дисертації, здійснюються здобувачем за рахунок власних коштів або коштів фізичних,
юридичних осіб.
   Після поновлення обов’язковим є внесення інформації в Єдиній державній  електронній базі з питань освіти про здобувана якого поновлено на навчання.
   

Додаток: копія листа МОН від 03 липня 2024 р. №1/11817-24 «Про можливість захисту дисертації».

 

 

В.о. першого віцепрезидента                                 Ігор ГРИНИК