10 серпня 2024 року завідувачка відділу селекції великої рогатої худоби Ольга БІРЮКОВА взяла участь у заході «НеБуденні розмови про науку», який відбувся  на базі університету American University Kyiv (https://www.facebook.com/auk.edu.ua), організований Платформою «БуДні Науки» (https://www.facebook.com/profile.php?id=100095425427122) та партнерами.

   Відомі українські науковці та популяризатори науки у галузі археології, історії, математики, фізики, біології розповіли про свої здобутки та життєвий шлях, розповідали про виклики сьогодення та шляхи подолання їх у науці. Ольга БІРЮКОВА долучилася до дискусії, як науковець вітчизняної аграрної науки в галузі тваринництва. Метою заходу було не лише популяризація досягнень вітчизняної науки, а й моральна і фінансова підтримка науковців у лавах ЗСУ.

   Учасники заходу під час творчої дискусії обговорювали актуальні питання як науковцям в Україні не втрачати мотивацію, залишатися конкурентоспроможним, реалізовуватися як особистість, про роль науковців у захисті та відбудові країни.