15091912 вересня 2019 року у Державній науково-технічній бібліотеці України (м.Київ) відбувся семінар для науковців з пошуку та оцінки міжнародної співпраці та грантів за допомогою інструментів Web of Science Group», який організовано та проведено компанією Clarivate Analytics.

У семінарі взяли участь понад 50 учасників з закладів вищої освіти та наукових установ. Від Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця Національної академії аграрних наук України в роботі круглого столу взяла участь кандидат сільськогосподарських наук Оксана Василівна Щербак.

Під час семінару кандидат біологічних наук, фахівець з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання Clarivate Analytics Ірина Тихонкова ознайомила з можливостями та інструментами, які надають ресурси Clarivate Analytics. Зупинилась на пошуку партнерів і грантів, які наразі є дуже важливим етапом наукової роботи. Представила детальний план дій для пошуку найефективніших науковців та установи за заданою темою. Проаналізувала чому такі науковці та установи є ефективними. Висвітлила, які гранти можна знайти за необхідною темою у Web of Science. Торкнулась питання можливостей для українських науковців щодо отримання фінансування від світових фондів. Зосередила увагу на представленні власних здобутків, які є складовими успішного портфоліо науковця.

Слід відмітити, що семінар «Пошук та оцінка міжнародної співпраці та грантів за допомогою інструментів Web of Science Group» є складовим серії семінарів з опанування Web of Science і інших  ресурсів компанії Clarivate Analytics.

Такі заходи вже стали гарною традицією для зібрання представників різних наукових та освітніх закладів, з метою розуміння на якому етапі знаходиться освіта та наука та які трансформації їй необхідні. Адже, побудова науковцем публікаційної стратегії є запорукою успішної дослідницької діяльності та нових наукових здобутків.